Dag 1 De kop is eraf!

24 juli 2018 - Graskop, Zuid-Afrika

Na een prettige en rustige vlucht, zijn we gisteren geland in Johannesburg. Daar werden we opgewacht door een chauffeur die ons naar de eerste overnachtingsplek (Airport Game Lodge) heeft gebracht. Veel Nederlanders gingen met ons mee naar dezelfde overnachtingsplek net buiten Johannesburg. Bij aankomst was het al flink koud (graad of 10) want het is hier tenslotte winter. Dat konden we erg goed merken op deze eerste plek want het was KOUD! Gelukkig lagen er dubbele dekens op de bedden. "s Morgens zagen we zelfs de rijp op het grasveld voor ons huisje. Hier in Afrika warmt het ook weer snel op dus konden we met een zeer aangename temperatuur was op weg naar onze volgende overnachtingsplek langs de Panorama route (Blyde Canyon Forever Resort). We moesten vandaag een flinke afstand afleggen langs Johannesburg met veel industrie erom heen en daarna door een gebied met vooral veel landbouw. Een van de leukste dingen onderweg was echter een van de stops die we hebben gemaakt om te tanken en wat te eten want daar, naast de restaurants hadden ze een enorme vlakte die werd bewoont door zebra's, neushoorns, buffels, gemsbokken, nog wat andere antilopen en struisvogels. Oftewel, de eerste wildspotting is een feit! Wat een prachtig gezicht om deze dieren te zien. Natuurlijk werden ze daar wel gevoerd dus volledig wild was het niet maar desondanks toch prachtig om te zien! De foto's spreken voor zich. Morgen blijven we nog een dag in deze omgeving en gaan we een rit maken om wat van de prachtige vergezichten te zien waar deze hoek van het land bekend om staat.

1. Sabrina:
    24 juli 2018
    Fijn dat jullie een goede reus hebben gehad. Heerlijk genieten van al het wild en de mooie landschappen. Groetjes van ons 4
  2. Gerrit en Elly:
    25 juli 2018
    Fijn om te lezen en al prachtige foto's. Wat een temperatuur verschil was dat!
  3. Wendy:
    25 juli 2018
    Leuke plaatjes, ga er van genieten.
  4. Loraine:
    25 juli 2018
    Fijn dat jullie een goede reis hebben gehad
    En fantastisch om te lezen dat jullie er eerste wilde al hebben gezien. Geniet van de vakantie en wij lezen jullie graag op de voet ♥️😘
  5. Liesbeth:
    25 juli 2018
    heel veel plezier geniet er lekker van met liesje gaat het ook erg goed
    dikke knuffel van ons xxxx
  6. Martijn:
    Nice!